Harmonie Sint Gertrudis organiseert op 8 september het jaarlijkse gemeentelijk drumbandtreffen. Op het Van Wachtendonckplein in Wijlre zullen negen drumbands van schutterijen en harmonieën uit de gemeente Gulpen-Wittem hun opwachting met maken. Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss verzorgt een gastoptreden.

Na de officiële opening om 17:00 uur door Burgemeester & Wethouders verzorgt iedere drumband een optreden van ongeveer een kwartier. De slagwerkoptredens worden afgewisseld met melodische stukken en showmarsen. De drumbands van harmonie St Cecilia en schutterij St Sebastianus uit Mechelen, schutterij St Paulus uit Epen, harmonie Excelsior uit Nijswiller, harmonie St Petrus en schutterij St Hubertus Gilde uit Gulpen, schutterij St Maternus en harmonie St Gertrudis uit Wijlre en tenslotte schutterij St Sebastianus uit Eys hebben zich hiervoor aangemeld.

Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen zal om half negen present zijn met een gastoptreden. Naast de klanken van jachthoorns en trompetten kenmerkt het geluid van Edelweiss zich ook door swingend slagwerk en dat alles met een strakke mars- en showexercitie.

Ter afsluiting is er een gezamenlijk optreden en een defilé. De schutterijen beginnen met de mars Esprit, waarna de drumbands van de harmonieën verder gaan met de mars Atlantis. Na deze mooie afsluiting kan er aan de Gertrudisbar nog nagepraat worden onder het genot van een drankje.

De toegang is gratis.